Mit csinál a diákvállalkozásunk?

Rólunk

u

Mit csinálunk?

Diákvállalkozásunk három főtevékenységgel rendelkezik: designtervezés, honlapkészítés és színezhető borítóval ellátott füzetek gyártása. A designtervezést profi, kreatív designer csapatunk végzi, a honlapkészítésben többéves tapasztalattal rendelkezünk. Színezhető borítójú (a külső borítón színezhető mintával ellátott) füzeteink egyediek, és csapatunk akár egyedi mintát is tervez.

Mi a célunk?

Célunk, hogy olyan tudásra tegyünk szert, amelyet később az életünkben fel fogunk tudni használni. Célunk, hogy megismerjük egy vállalkozás működését, megtanuljuk annak kezelését. Célunk, hogy miközben jól érezzük magunkat, valami hasznosat is tanuljunk.

Történetünk

2016

Alapítás

Diákvállalkozásunkat 2016-ban alapítottuk Kockabáb VagyOK Zrt. néven azzal a céllal hogy, megismerkedjünk a pénz és a vállalkozások világával.

 

Az első ötlet

Ekkor az első ötletünk egy az iskolánkban működő játéksarok, „kockuló sarok” létesítése volt. Az ötletünket viszont egy költségelemzés, kockázatelemzés után hamar elvetettük, ugyanis ötletünk túl amibíciózus volt, nem volt megvalósítható.

v

2016

i

2016/17

A második ötlet

Ezután újra elkezdtünk különféle vállalkozás ötleteken agyalni, amikoris megszületett a színezhető borítójú, „mandalás” füzetek ötlete. Elkezdtük hát a füzetek gyártását, azonban ezek minőségileg még elég silányak voltak, ugyanis az általunk nyomtatott borítót egyszerűen ráragasztottuk a füzetre. Gondolkoztunk, hogy ezen hogyan javíthatnánk, árajánlatot kértünk számtalan nyomdától, azonban ezek számunkra még túl drágák voltak, így arra jutottunk, hogy füzeteink borítóját bonyolultabb metódusokkal, műszaki rajzlapból készítjük, ezáltal minőségibb füzeteket készíteni.

Két új üzletág

A 2017/2018-as tanévben a füzeteink gyártása mellett két új üzletágat hoztunk létre: elkezdtünk kísérletezős készleteket készíteni, emellett az iskolánkban társasjáték klubot tartottunk. A kísérletezős készleteink egy a kísérletet bemutató, magyarázó leírással és minden a kísérletekhez szükséges kellékekkel rendelkeztek. A készleteket olyan fiataloknak állítottuk elő, akik még nem tanultak természettudományokat, mivel kísérleteink egyszerűen elvégezhetőek, látványosak. Továbbá ebben az évben létrehoztuk honlapunkat, Facebook és Instagram oldalunkat.

2017/18

2018/19

Fejlesztések és együttműködések

A 2018/2019-as tanévben is megalapultunk HoloBox Zrt. néven. Vállalkozásunk megismerkedett az RV17 Rákosmenti Vállalkozásfejlesztési Irodával (http://rv17.hu), és megtudtuk, hogy ők egy saját üzemeltetésű nyomdával rendelkeznek. Hamar szerződést kötöttünk velük, aminek köszönhetően füzeteink manapság nyomdai, tökéletes minőségűek. Az év elején megismerkedtünk a Jane Goodall Intézet ügyvezetőjével, és részt vettünk a Passzold Vissza Tesó! nevű használt mobiltelefon gyűjtő kampányukban (balassi-dv.hu/a-telefonok-atka). Ezzel és működésünkkel kapcsolatban több médiaszereplésen is részt vettünk: szerepeltünk Magyarósi Csaba videóblogger videójában és a Jane Goodall projekt kapcsán interjút adtunk az ATV-nek

Új név, új irány

2019 nyara is sok érdekeset tartogatott számunkra: kijutottunk a Sziget fesztiválra, ahol meghallgattuk Jane Goodall beszédét, majd pedig lehetőségünk adódott személyesen is találkozni a világhírű etológussal. Majd a 2019/2020-as tanév során vállalkozásunk egy teljesen új üzletággal, a designtervezéssel bővült, illetőleg vállalkozásunk neve is megváltozott, Note Innovation lettünk. Kialakítottunk egy designtervező csapatot, amely lelkes, kreatív fiatalokból áll. Füzeteinket továbbra is értékesítettük, jártunk a Telekom székházában konferencián, mandalakínálatunk számos új mintával bővült. Számos pénzügyi tudásra alapozó versenyen bejutottunk az ország legjobb csapatai közé, továbbá vállalkozásunkkal a „Legjobb középiskolás diákvállalkozás.” díjat elnyertük. Az év második felében, a koronavírus miatt viszonylag csökkent a leterheltségünk, ekkor kaptunk egy megkeresést történészektől

2019/2020

2020/2021

Új projektek

A 2020/2021-es év elejét vállalkozásunk sikeresen zárta: történészek közreműködésével megjelentettünk egy történelmi-logikai táraasjátékot (www.rebellio.hu), valamintaz Ötletből Jövő! pénzügyi verseny döntőjében sikerült megszereznünk az első helyet, ami 1+1 Millió forinttal jár. Itt tartunk most, de kövessetek figyelemmel, mert a jövőre nézve is izgalmas tervekkel rendelkezünk.

Versenyeink, eredményeink

2018 március – Legjobb általános iskolás diákvállalkozás (a Junior Achievement Magyarország Diákvállalkozások Vására és Versenye)

Pénzügyi Csúcs országos pénzügyi verseny 1. helyezés (csapattagok a diákvállalkozásunkból: Hidasi Ákos, Nagy Bence, Takács Benedek)

BankVelem PénzOkos Kupa országos pénzügyi verseny 1. helyezés (csapattagok: Hidasi Ákos, Nagy Bence, Takács Benedek)

Junior Achievement Magyarország Videóinterjú pályázat országos 1. helyezett

Ötletből Jövő 2020 vállalkozási verseny befektetők előtt. Országos 1. helyezés (csapattagok: Hidasi Ákos, Nagy Bence, Takács Benedek, Mátéfy Ádám)

Bank/Code 2021 tanulmányi, pénzügyi verseny országos 2. helyezés (csapattagok: Hidasi Ákos, Nagy Bence, Takács Benedek)

TedxDanubia Countdown Future design program powered by MVM a “gazdag szemétdomb” kategória győztese (csapattagok: Hidasi Ákos, Nagy Bence, Takács Benedek)

2018 – Bankvelem PénzOkos Kupa 6. helyezés (csapattagok a diákvállalkozásunkból: Mátéfy Ádám, Szemerszki Áron)

2018 december – Legjobb általános iskolás diákvállalkozás (a Junior Achievement Magyarország Diákvállalkozások Vására és Versenye)

PénzSztár verseny régiós 3. helyezett (csapattagok: Hidasi Ákos, Nagy Bence, Takács Benedek)

Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny országos top 10 (csapattagok: Hidasi Ákos, Nagy Bence, Takács Benedek)

Középiskolások versenye Országos 4. helyezés (csapattagok: Hidasi Ákos, Nagy Bence, Takács Benedek)

Ötletből Jövő 2021 vállalkozási verseny befektetők előtt. Országos 2. helyezés (csapattagok: Hidasi Ákos, Nagy Bence, Takács Benedek)

Arany Iránytű díj – Az Arany Iránytű Díjat minden évben a pénzügyi tudatosság fejlesztésében élenjáró személyeknek adományozza a Pénziránytű Alapítvány. (a díjat megkapták: Hidasi Ákos, Nagy Bence, Takács Benedek)

 

Entrepreneurial Skills Pass nemzetközi vizsga, tanúsítvány (diákvállalkozásunk minden tagja sikeresen letette)

Diák Menedzsment Bajnokság országos 7. helyezett [a verseny alapvetően egyetemistáknak szólt] (csapattagok: Halász Réka, Hidasi Ákos, Mátéfy Ádám)

2019 december – Legjobb középiskolás diákvállalkozás (a Junior Achievement Magyarország Diákvállalkozások Vására és Versenye)

Bank/Code 2020 tanulmányi, pénzügyi verseny országos 3. helyezés (csapattagok: Hidasi Ákos, Nagy Bence, Takács Benedek)

Cégre fel! Országos 3. helyezés (csapattagok: Hidasi Ákos, Nagy Bence, Takács Benedek)

Edisonkids x Samsung – Megoldások a holnapért kihívás országos 1. helyezés (csapattagok: Hidasi Ákos, Nagy Bence, Takács Benedek)

Kik vagyunk?

Nagy Bence

Nagy Bence

Social media felelős, Számviteli vezető

Takács Benedek

Takács Benedek

Honlapkészítés, designer

Hidasi Ákos

Hidasi Ákos

Social media felelős, számviteli vezető, füzet divízió vezető

Szemerszki Áron

Szemerszki Áron

Doboz divízió vezető